top of page
korttelikauppa_logoplanssi3.png

Meidän tarinamme

Paras kauppa on usein se, joka on lähimpänä 

 

Suomen Korttelikauppa Oy on vuonna 2020 perustettu startup-yritys, joka kehittää lähikauppakonseptia uudella tavalla. Pyrimme tuomaan takaisin sitä kulman takaa löytyvää palvelua, jota nykyiset ostoskeskukset ja automarkettimyymälät ovat vieneet pois ihmisten ulottuvilta.

 

Lapsuusmuistot tuoreena mielessä 

Olemme pieneltä paikkakunnalta kotoisin, ja vanhoja lapsuuden tuttuja. Saavuttuamme pääkaupunkiseudulle työn perässä olemme alkaneet kaivata sitä samaa läheisyyttä ja helppoutta, mitä lapsena ollessamme koimme korttelimme lähikaupoissa.

 

Nämä kaupat, kuten T-kaupat, Ruokavarastot tai paikallisen lihamestarin lihakauppa, olivat kauppoja mihin menimme polkupyörällä tai kävellen ja ostimme helposti hyvää ruokaa perheemme arkeen – tietysti tarkkaan vanhempiemme ohjeiden mukaisesti. Pienessä kaupungissa kaikki oli lähellä.

 

Teknologiatwistillä kyläkaupat takaisin! 

Nykyaikana, etenkin pääkaupunkiseudulla asuinalueiden asukasmäärät ja koot ovat suuria, eikä monilla alueilla ole eri tekijöiden vuoksi minkäänlaista lähikauppaa kävelyetäisyydellä. Tällaiset palvelut kuitenkin aina lisäävät alueen viihtyvyyttä ja houkuttelevuutta.

Nämä ajatukset ja lapsuuden muistot ovat nyt yhdistyneet vuosien aikana hankkittuun osaamiseen teknologioista, jotka nykypäivänä mahdollistavat jo täysin itsepalveluperiaatteella toimivan kaupan. Halusimme lähteä kokeilemaan, pystyisimmekö muuttamaan ja tarjoamaan uuden suunnan vähittäiskauppaan. Kenties jotain uutta koko maailmassa.

 

Yhteenvetona: Pari tekniikan tohtoria päätti perustaa lähikaupan.

juha.jpg
jussi.jpg
bottom of page